اغلب افرادی که تمایل به راه اندازی سایت خودشان را دارند، عموما با اصطلاحاتی مانند وردپرس آشنا هستند. اگر بخواهیم در یک جمله وردپرس را تعریف کنیم، میتوانیم این چنین بیان کنیم که وردپرس، بهترین سیستم برای مدیریت وب سایت است. شما از طریق وردپرس، میتوانید مدیریت امنیت وب سایت خود را تضمین کنید. علاوه بر آن از طریق این قابلیت، به راحتی مدیریت محتواهای وب سایت و همچنین بهینه سازی موتورهای جستجو امکانپذیر خواهد بود.
در تعریف دیگر میتوان وردپرس را یک نرم افزار تحت وب خواند که قابلیتهای بسیاری را با خود به همراه دارد. شاید برای افراد آماتور این موضوع غیرقابل باور باشد که میتوان با نصب وردپرس، در عرض تنها پنج دقیقه یک سایت را راه اندازی کرد. پس از نصب وردپرس، استفاده از پنل مدیریتی برای مدیریت محتواهای سایت و انتشار آنها در دسترس قرار خواهد گرفت. صاحبان کسب و کار، فروشندگان و ارائه دهندگان خدمات عمومی از طریق وردپرس به راحتی قادرند که فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کرده و به فروش یا عرضه آنلاین محصولات خود بپردازند. البته درک نکات این چنینی مستلزم دریافت آموزش وردپرس است که ما در اینجا برای آشنایی بیشتر به شرح خلاصهای از کاراییهای وردپرس میپردازیم.
وردپرس، راهی برای مدیریت یک کسب و کار آنلاین
اولین واژهای که ما در طراحی وب سایت و مدیریت سیستم محتوا با آن روبرو میشویم، اصطلاح وردپرس است. برای شروع کار و درک بیشتر، ما برایتان مثالی میزنیم. تصور کنید که شما قصد راه اندازی یک مغازه و یا یک فروشگاه را دارید. نام فروشگاه را انتخاب کرده و حتی فضایی را به عنوان محیط کارتان هم اجاره کردهاید. حالا قصد دارید که محتویاتی را داخل فروشگاه بریزید. در واقع تمام اقداماتی که بدون انجام آنها، فروشگاه شما هیچ فروشی نخواهد داشت را انجام میدهید. این اقدامات میتواند شامل نصب پستر روی شیشه مغازه و یا قرار دادن خدمات و محصولات شما داخل آن باشد. فضای کار وردپرس عینا مانند همین مثال است، منتها در بستر اینترنت میتوانید این امکان را برای خود به وجود آورید.
وردپرس شامل قالبهای متنوعی است که از طریق آن، اطلاعات مورد نیاز در دسترس بازدیدکنندگان سایت قرار میگیرد. این قالبها شامل بارگذاری محتواهای متنی، تصویری، بازاریابی و تبلیغاتی است. ناگفته نماند که این قالبها رایگان بوده و شما میتوانید بدون نیاز به دانش برنامه نویسی، به دلخواه و مبتنی بر نیاز خود از قالبها استفاده کنید.

انواع سایت برای سیستم مدیریت محتوا عبارتند از:
سایتهای استاتیک
سایتهای ایستا یا همان استاتیک با زبانهای CSS و HTML راه اندازی میشوند. شناخت یک سایت استاتیک بسیار ساده است. کافیست چرخی در دنیای وب بزنید. اگر با سایتهایی که محتواها و اطلاعات پایهای را بدون هیچ گونه شاخ و برگی بارگذاری کردهاند روبرو شدید، به احتمال قوی آن سایتها در حالت استاتیک طراحی شدهاند. این نوع سایتها فقط از سوی یک فرد آشنا به حوزه برنامه نویسی ویرایش و به روز رسانی میشود. از دیگر ویژگیهای سایتهای استاتیک، هزینه ارزان قیمت و کارایی موثر آن است که بسیاری از شرکتهای کوچک از ان بسیار استقبال میکنند.
سایتهای داینامیک
سایتهای داینامیک یا پویا از جمله سایتهایی هستند که دارای طراحی حرفهایتر و پیشرفتهتری میباشند. از جمله ویژگیهای اصلی این نوع سایت کارایی ساده آن است. صاحب سایت به راحتی میتواند مستقیما سایت را مدیریت کرده، محتواهایی به سایت اضافه کند و یا آن را به روزرسانی نماید.حتی بارگذاری اخبار روز با استفاده از یک پنل مدیریتی از سوی فرد قابل بارگذاری است. از جمله ویژگیهای شاخص سایت داینامیک میتوان به قابلیت گسترش وب سایت، امکان بهبود جایگاه سایت در کوتاهترین زمان ممکن و همچنین قابلیت استفاده برای همکاری و ایجاد ارتباط میان کارمندان با کاربران اشاره کرد. شما بدون نیاز به برنامه نویسی به راحتی میتوانید محتواهای سایت خود را اعم از اخبار، محتواهای تبلیغاتی، محتواهای تصویری مانند ویدئو و تصاویر را به خوبی مدیریت کنید. حالا میخواهیم یک سیستم مدیریت محتوا انتخاب کنیم که از نظر ما بهترین آن، سیستم وردپرس است.
چرا باید ووردپرس را انتخاب کنیم؟
پاسخ به این سوال برای طراحی وب سایت کاملا روشن و شفاف است. با توجه به مزایایی که وردپرس برای مدیریت سیستم محتوا در اختیار ما قرار میدهد، به امکانات تازهای میتوان دسترسی داشت. در اینجا به برخی از مزایای استفاده از وردپرس اشاره میکنیم.
۱. متن باز و یا اپن سورس بودن وب سایت
برای نمونه فرض کنید که شما دو رستوران را انتخاب کردید که یکی فست فود به صورت تحویل غذا به بیرون از رستوران است و شما فقط غذا را تحویل میگیرید بدون آنکه امکان استفاده از قابلیتهای دیگر رستوران را نظیر سر زدن به آشپزخانه و اطمینان از بهداشت غذا داشته باشید. و دیگری رستورانی است که علاوه بر آنکه دارای سالن غذاخوری برای میل کردن غذا است، امکان بررسی آشپزخانه و نحوه درست کردن غذاهای مختلف را هم به مشتریان خود میدهد. در نتیجه شما با خیال راحت و مطمئن از سلامت غذا، با آرامش خاطر غذای خود را در رستوران میل میکنید. این مثال به خوبی گویای اولین مورد یعنی سیستم متن باز و یا اپن سورس است.
مزیت اپن سورس بودن وب سایت چیست؟
سیستمهای مدیریت محتوا که اپن سورس هستند، دارای کدهایی میباشند که به رایگان در اختیار شما قرار میگیرند. شما میتوانید به راحتی هر تغییراتی که میخواهید را از طریق این کدها در وب سایت خود ایجاد کرده و استفاده کنید. در مجموع سیستم متن باز یا اپن سورس به شما اجازه میدهد که به راحتی به کدها دسترسی داشته باشید و در آن حتی تغییراتی به وجود آورید و در نهایت از این تغییرات بهره ببرید. بسیاری از سیستم عاملها مثل IOS یا Mac OS اپن سورس نیستند یعنی به شما اجازه دسترسی به کدها را نداده و همین موضوع باعث شده که فقط روی موبایلهای ساخت شرکت اپل اجرا شود. به این نوع سیستمها، سیستمهای متن بسته گفته میشود و شما خبری از پس زمینه اعمال این نوع سیستمها ندارید. در نتیجه یکی از ویژگیهای اصلی وردپرس، اپن سورس بودن آن است.

۲. امنیت سیستم
اصلیترین نکته مهم برای ایجاد امنیت سیستم همان اپن سورس بودن آن است. در واقع برمیگردیم به همان رستورانی که قصد داشتید از آن غذا دریافت کنید. در نتیجه با اطلاع از پس زمینه ماجرا، شما به راحتی به امنیت سیستم هم دسترسی خواهید داشت. اگر وب سایت شما متن باز نباشد، شما از پس زمینه کار بیاطلاع خواهید بود و در نتیجه امنیت وب سایت به راحتی به خطر افتاده و سایت مورد سوء استفاده قرار میگیرد.
۳. واکنشگرا بودن
برای مدیریت سیستم محتوا روی موبایل، سایت شما باید واکنشگرا باشد. این بدین معناست که برای نمایش صفحات روی گوشی همراه هیچ گونه مشکلی نداشته باشد. در نتیجه طراحی وب سایت شما باید به گونهای باشد که با سیستم عاملهای مختلف، سازگار باشد.
۴. بهینه بودن سیستم مدیریت محتوا
قطعا شما باید از سیستمی استفاده کنید که سئو شده باشد. این بدین معناست که برای گوگل بهینه باشد و در نتایج گوگل به خوبی نمایش داده شود.
۵. امکانات زیاد
اضافه کردن امکانات مورد نیاز از دیگر فواید استفاده از وردپرس است.

۶. به روز رسانی مداوم
سازندگان طراحی وب سایت باید همیشه امکانات جدید تری را به وب سایت اضافه کنند و به روز رسانیهای لازم را در آن ایجاد نمایند.
۷. قابلیت بازاریابی آسان
با استفاده از سیستمهای بازاریابی مختلف، ما باید بتوانیم که سایت را بازاریابی کنیم. برای بازاریابی اینترنتی و یا اینترنت مارکتینگ هیچ محدودیتی نداشته باشیم.
جمع بندی
از جمله دغدغههای اغلب صاحبان مشاغل در فضای مارکتینگ، طراحی وب سایت و هزینههای مرتبط با نصب وردپرس است. همانطور که گفته شد وردپرس این امکان را برایتان به وجود میآورد که حتی رایگان از آن استفاده کنید اما نکته اینجاست که تفاوت زیادی میان یک سایت رایگان با یک سایت چند صد میلیونی است. ایجاد امنیت سایت، قابلیت استفاده از امکانات متنوع وردپرس، بهینه بودن محتواهای متنی و تصویری و سایر مواردی که در بالا توضیح داده شد، تمام آن چیزی است که یک سایت با کیفیت را از یک سایت ضعیف متمایز میکند. اگر اطلاعات کافی در حوزه مدیریت سیستم محتوا ندارید، توصیه میکنیم که از آموزش وردپرس بهره بگیرید و یا راه اندازی وب سایت خود را به دست کارشناسان مجرب این حوزه بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه طراحی سایت میرکاوب مراجعه فرمایید.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیازات / 5. تعداد نظر:
اولین نفری باشید نظر میدهید
مفید و عالی بود
خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفته.